×
ishipit B.V.
Transistorstraat 31
1322 CK Almere
info@ishipit.nl

ishipit – “Kor – check” 2020

Kom jij in aanmerking voor de Kleine Ondernemersregeling, de daarbij behorende fiscale voordelen, dan kun jij dus gebruik maken van onze ruling? Onze ruling houdt in dat je als zzp’er werkt, maar geen inschrijving KVK nodig hebt en dus ook geen BTW aangifte hoeft te doen!

Veel administratieve rompslomp blijft je zo bespaard!

Situaties waarbij je/partijen die wel in aanmerking komt voor de Kor-regeling:

  1. Natuurlijke personen:
  • Je verricht de ishipit koerierswerkzaamheden zelfstandig op eigen naam en als natuurlijk persoon (met andere woorden: alleen, niet uit naam van een bedrijf zoals B.V, stichting, etc.)
  • Je verricht naast de ishipit koeriersdiensten geen andere werkzaamheden waarmee je ondernemer bent voor de Wet op de omzetbelasting (met andere woorden: je stuurt niet nu al reeds facturen naar personen of bedrijven voor andere diensten of werkzaamheden van jou of – als je hebt – je bedrijf).
  • Je verwacht met jouw ishipit werkzaamheden op jaarbasis minder dan €20.000 om te zetten (en ga je meer verdienen dan krijg je een seintje bij een omzet van €19.500 zodat je tijdig een bedrijf kunt oprichten van waaruit jij je werkzaamheden dient voort te zetten).

Bij registratie geef jij eenvoudig aan dat jij gebruik maakt van de Kor-regeling en dus onze ruling.

Op de facturen die wij namens jou aan opdrachtgevers sturen is geen BTW van toepassing.

2. Rechtspersonen (B.V., Stichting, Maatschap, Vof, etc.):

Rechtspersonen (als je ondernemer bent voor de Wet op de omzetbelasting) die via ishipit hun diensten aanbieden en die wel zelf voor 2020 een Kor-regeling hebben aangevraagd selecteren bij de instellingen dat men wel gebruik maakt van de (eigen) Kor-regeling.

Op de facturen die wij dan namens jou aan opdrachtgevers sturen is geen  BTW van toepassing.

Partijen die niet in aanmerking komen voor de Kor-regeling tenzij zij deze ZELF hebben aangevraagd:

Rechtspersonen (B.V., Stichting, Maatschap, Vof, etc.):

Rechtspersonen (als je ondernemer bent voor de Wet op de omzetbelasting) die via ishipit hun diensten aanbieden en die niet zelf voor 2020 een Kor-regeling hebben aangevraagd selecteren bij de instellingen dat men geen gebruik maakt van de Kor-regeling.

Op de facturen die wij dan namens jou aan opdrachtgevers sturen is BTW van toepassing.